- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велика срамота у Риму – Летонка псовала бившу Рускињу усред меча

© AFP 2023 / BEN STANSALLЛетонска тенисерка Јелена Остапенко током дуела са Ајлом Томљановић на Вимблдону
Летонска тенисерка Јелена Остапенко током дуела са Ајлом Томљановић на Вимблдону - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2023
Пратите нас
Летонска тенисерка Јелена Остапенко увредила је жестоко Јелену Рибакину током њиховог полуфиналног дуела на мастерсу у Риму. Псовке је чуо Стефано Вуков, тренер Рибакине, током меча и то неколико пута.
Меч је прекинут због кише у другом сету, а Летонка је била незадовољна јер судије нису прихватиле њен захтев за прекид меча нешто раније.

„Рекла јој је да је к***а. То је учинила испред мене док Јелена није могла да види. Рекао сам јој да не брине, да ћемо касније причати о свему", изјавио је тренер Рибакине.

Дуел је на крају је окончан тријумфом Рибакине (6:2, 6:4), а представница Казахстана ће се у финалу састати са Укрјинком Ангелином Калинином.
Рибакина је, иначе, рођена Московљанка која је до 2018. наступала за Русију. У јуну поменуте године узела је држављанство Казахстана.
Иначе, ово није први пут да се Остапенкова непристојно понаша према противницама. Један од највећих скандала направила је на Вимблдону 2021. када се сукобила са Ајлом Томљановић из Аустралије и размењивала псовке пред главним судијом.
Летонка је у марту ове године остала без премије од 1.700 евра пошто је Олимпијски комитет њене земље донео одлуку да ускрати финансирање свима који су учествовали на турнирима на којима је било дозвољено учешће и руским и белоруским играчима.
*Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер
Калинина, Кудерметова - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2023
СПОРТ
„Ради се о политици“: Скандалозно објашњење украјинске тенисерке зашто се није руковала с Рускињом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала