- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Каракачанов: Грађани ЕУ нису заинтересовани за наставак украјинског сукоба због губитака и протеста

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Бугарске
Застава Бугарске  - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2023
Пратите нас
Грађани Западне Европе протестују јер су навикли на „господски начин живота“, са „водоинсталатерима“ из источне Европе и „тамнопутим гастарбајтерима“, изјавио је некадашњи бугарски министар одбране Красимир Каракачанов.
Према његовим речима, украјински сукоб траје већ другу годину, а западноевропљани нису заинтересовани да гомилају само губитке.

„Видимо у Француској и у Немачкој протесте западног становништва које је навикло на господскији начин живота и на то да долазе бели источноевропски радници који раде као водоинсталатери, техничари, возачи, медицинске сестре. Они тамнопутији, неевропски гастарбајтери обављају остале прљаве послове. Али, сада се испоставља да је ова криза довела до економског пада“, објашњава Каракачанов.

Бивши министар истиче да је дошло до тога да немачке компаније одлазе из Немачке, а то неминовно доводи до смањења прихода у буџету, смањења броја радних места.

„Према томе, неопходно је да Бугарска има послушну владу којој можеш рећи, ‘ми распоређујемо војску’ и она ће одговорити: ‘Живео НАТО!’. Турска води своју политику у црноморском региону као чланица НАТО-а. Очигледно је да је Турска поред Мађарске једина НАТО земља која не прекида и наставља трговинско-економске и политичке односе са Русијом.“

Тачније, бивши министар је закључио да на Турску сада званично не могу да рачунају.
Бугарска застава испред седишта ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
СВЕТ
Бугарски стручњак: ЕУ води контрапродуктивну санкциону политику против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала