- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милановић у Подгорици разговарао са Вучићем: Проблеми између Хрватске и Србије су решиви

© AFP 2023 / THIERRY CHARLIERПремијер Хрватске Зоран Милановић
Премијер Хрватске Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2023
Пратите нас
Проблеми између Хрватске и Србије су решиви, укључујући решавање судбине несталих у рату, изјавио је хрватски председник Зоран Милановић.
Милановић је присуствовао инаугурацији новог црногорског председника Јакова Милатовића и том приликом кратко разговарао са председником Србије Александром Вучићем, такође гостом на свечаности у Подгорици.
Хрватски председник је новинарима изјавио да су „као и обично причали премало“ и да није он тај који може оперативно да решава проблеме између две земље.
„Али по мени су решиви. Један од проблема су нестали, а ја не могу да верујем да Србија нема те податке и не могу да верујем да би некога из њихове перспективе стављали у заштиту по том питању. Прошло је 30 година, људи су већ и умрли, ако су уопште људи, више нељуди“, рекао је Милановић, јавила је Хина.
Милановић је додао да би волео да сарадња с новим црногорским председником Јаковом Милатовићем буде као и са његовим претходником Милом Ђукановићем.
„Ја сам добро сарађивао, не само ја већ сви ми са Ђукановићем, не бих био несретан да се то настави кад је спољна политика у питању. У унутрашње ствари Црне Горе не бих се мешао, осим на начин да дам подршку Хрватској грађанској иницијативи на овим изборима“, рекао је Милановић мислећи на странку црногорских Хрвата.
Очекује се да ће Хрватска грађанска иницијатива, једина хрватска странка која излази на изборе у Црној Гори, освојити један посланички мандат, пренео је портал „Индекс“.
Инаугурација Јакова Милатовића - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2023
РЕГИОН
Милатовић положио предсједничку заклетву: Инаугурацији присуствовали Вучић, Милановић, Ескобар...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала