- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тресе се највећа фудбалска империја – деценијска доминација на 90 минута од гашења

© AP Photo / Matthias SchraderБорусија Дортмунд, навијачи
Борусија Дортмунд, навијачи - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
Пратите нас
Још само 90 минута дели играче и навијаче Борусије из Дортмунда од остварења деценијског сна и рушења десетогодишње доминације Бајерна из Минхена у Бундеслиги. „Милионери“ су савладали Аугзбург као гости са 3:0 и коло пре краја стекли два бода предности у односу на Баварце.
Последње коло донеће нам незапамћену кулминацију коју нисмо гледали још из периода када су Штутгарт, Волфзбург или Борусија освајали чувену „салатару“.
Она би лако могла да промени власника после деценије проведене у Минхену, уколико Борусија на свом „Вестфалену“ савлада Мајнц, који нема за шта да се бори у последњем колу - сигуран је у средини табеле.
Бајерн у последњем колу гостује у Келну, али после пораза од Лајпцига у суботу увече у Минхену од 3:1 ништа више не зависи од њега већ само од тога хоће ли Борусија успети да победи Мајнц.
Данас се екипа Едина Терзића намучила у Агузбургу где је имала бројне прилике у првом полувремену, али није успела да откључа мрежу домаћина. Але, Брант, Мален и остали ређали су се у промашајима, док је домаћин на другој страни пропуштао шансе у контри.
Посао је Борусији био олакшан од 40. минута када је због другог жутог картона оправдано искључен штопер Аугзбурга Феликс Удокај, што је представљало предност за госте у наставку утакмице.
Доминација Борусије наставила се у другом полувремену, а „Милионери“ су до тријумфа стигли у 71. минуту, када је искусни Себастиен Але маестралним потезом матирао голмана Аугзбурга и донео славље гостима. Исти играч је потврдио победу другим голом у 84. минуту, а тачку на тријумф ставио је Јулијан Брант у 93. минуту.
Екипа из Дортмунда је тако освојила три велика бода. Сада је све у њеним рукама, а уочи последњег кола следеће суботе (све утакмице почињу у 15.30) треба знати да гол-разлика одлучује ако два тима заврше сезону са истим бројем бодова.
Она је обилно на страни Бајерна, па Борусији само победа гарантује освајање девете шампионске титуле у Бундеслиги, прве од 2012. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала