- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус покорио Рим – Данил коначно има трофеј на шљаци

© AP Photo / Alessandra TarantinoДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев освојио је мастерс у Риму након што је савладао Данца Холгера Рунеа у два сета - 7:5, 7:5. Ово је за Медведева пета АТП титула у 2023. години и прва у каријери на шљаци, а од сутра ће бити други тенисер света и прескочити Новака Ђоковића на АТП листи.
Одлично финале су приредили на Форо Италику Данац и Рус, иако је почетак због кише каснио преко сат и по времена. Обојица су били сјајни на свој сервис у првом сету, а прве брејк лопте и то две, пропустио је Руне у петом гему.
Рус је успео да казни касније Данца за ове промашаје и то у 12 гему. Чекао је и дочекао Данил прву брејк шансу и одмах је искористио да поведе у сетовима после 7:5.
Други сет почео је медисцинским тајм-аутом за Рунеа, а када се вратио на терен као да је добио нову снагу. Одмах је направио брејк и то са нулом и потом стигао до два гема предности.
Данил је остао миран на 2:1 за противника, замолио, најпре, публику да навија мало и за њега, а потом направио брејк и изједначио резултат.
Међутим, успео је Руне уз помоћ свог тренера Муратоглуа да нађе решење за Данила и његове сервисе и брејком за 4:3 стигне до нове предности. Медведев се, међутим, није помирио са губитком сета, остао је смирен и стрпљив и поново вратио брејк за 5:5.
Рунеу се после тога „скратила рука“, остао је Данац немоћан и уплашен, што је Данил искористио да га потпуно дотуче још једним брејком за 7:5 и тријумф од 2:0 у сетовима.
Рус се овом победом реванширао Рунеу за пораз у недавном четвртфиналу Монте Карла. Уједно је стигао и до шесте титуле на мастерсима из серије 1.000 у каријери.
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
СПОРТ
Олга покорила Мадрид и чека је велики скок!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала