- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Хакери откривају: Први генерал украјинске војске тешко рањен

© Sputnik / Денис Абрамов / Уђи у базу фотографијаРакетни брод Каспијске флоте са ракетом "Калибар"
Ракетни брод Каспијске флоте са ракетом Калибар  - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
Пратите нас
Главнокомандујући Оружаним снагама Украјине Валериј Залужни тешко је рањен током ракетног напада на украјински штаб почетком маја и могао би да напусти своју функцију, рекао је за Спутњик представник хакерске групе Џокер ДНР, позивајући се на своје агенте у украјинској војсци.
Залужни је пре извесног времена престао да се појављује у јавности након серије напада Оружаних снага Русије на низ војних објеката у Украјини. Саговорник агенције потврдио је за Спутњик информацију да је Залужни имао неколико сложених операција. Извори саговорника агенције тврде да здравствено стање неће дозволити Залужном да остане на досадашњој функцији.
„Информације о његовом здравственом стању у Украјини се блокирају по налогу западних покровитеља како се не би поткопао морал, већ нарушен губитком Артјомовска. Имам озбиљне информације о томе“, рекао је представник хакерске групе.
„Џокер ДНР” редовно објављује инсајдере и тајна документа политичког и војног врха Украјине до којих је дошао хаковањем података и агентура. Западни и украјински медији су више пута потврдили тачност информација које је изнео.
Специјална војна операција руске војске у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
Специјална операција у Украјини
Где је нестао командант украјинске војске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала