- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Московљанка је шампионка Рима – предаја Украјинке и незапамћени звиждуци /видео/

© AP Photo / Dita AlangkaraСабаленка - Рибакина, Аустралијан опен, финале
Сабаленка - Рибакина, Аустралијан опен, финале - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
Пратите нас
Јелена Рибакина, рођена Московљанка која наступа под заставом Казахстана, освојила је титулу на Мастерс турниру у Риму победом над Украјинком Ангелином Калињином која је предала дуел у другом сету.
Рибакина је водила са 6:4 и 1:0 у другом сету када је Калињина одлучила да преда дуел финала турнира, што се није свидело римској публици која је потом звиждуцима испратила и церемонију доделе трофеја, што се готово никада не дешава у свету тениса, ко год био на терену.
О чудним околностима које су се догађале на турниру говорила је и Рибакина, која ће на наредној ВТА листи бити четврта тенисерка света, иако је тај, а можда и виши ранг, одавно заслужила, нарочито после прошлогодишњег освајања Вимблдона.
„Веома чудне две недеље за мене. Не могу да се сетим када сам победила предајом на турниру. Овде сам доживела три. Веома чудно. Имали смо и одлагања због кише, често сам веома касно одлазила на спавање и будила се скоро у подне...“, објаснила је Јелена.
Рибакина је потом упутила и поруку својој ривалки.
„Нисам желела да се овако све заврши. Надам се да ће се Ангелила брзо опоравити“, истакла је Рибакина.
Московљанка је освојила другу титулу на мастерсима, после Индијан Велса такође ове године и укупно пету ВТА титулу у каријери. Занимљиво, ово јој је прва година да је освојила више од једне титуле, а још није ни половина исте.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала