- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Још само једна – Јокић и Денвер на корак од елиминације Лејкерса и финала НБА лиге!

© AP Photo / Ashley LandisНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Денвер Нагетса победили су Лос Анђелес Лејкерсе резултатом 119:108, у трећој утакмици финала Западне конференције за 3-0 у серији чиме су стигли на корак од пласмана у велико финале НБА лиге, а Никола Јокић је још једном показао зашто је требало и ове године да добије награду за најбољег кошаркаша света.
Јокић је у последњој четвртини дуела одиграног у Калифорнији практично сам довео своју екипу до великог преокрета и победе, иако му до тог момента није много чега полазило за руком.
Денвер је на улазу у последњи квартал губио са 85:84, Јокић је до тог момента имао свега девет убачених поена, али је до краја уписао још 15 за укупно 24 што је било више него довољно за Денвер да стигне до преокрета и победе.
Денвер је на само корак од пласмана у велико финале НБА лиге, за то им недостаје још само једна победа, а прву меч лопту имаће у ноћи између понедељка и уторка, кад ће у Лос Анђелесу бити игран четврти меч финала Западне конференције.
На старту меча Лејкерси су повели са 9:7, али је тада уследила серија Денвера, који је брзо стекао двоцифрену предност (20:9). Дуго су гости држали разлику, али су Лејкерси одговорили крајем првог полувремена.
Домаћин је у једном тренутку чак успео да изједначи (55:55), али је Денвер поново имао одговор. Јокић је у тим тренуцима често удвајан, али су одговорност преузимали његови саиграчи, па је после асистенција Србина две тројке погодио Кoлдвел-Поуп, а између тога момак из Сомбора је стигао и да закуца (66:57).
Још једном су Лејкерси изједначили, тројком Ривса (71:71), а у игри их је држао Леброн Џејмс, који је везао две тројке, па гости нису успели да поново побегну (84:82), пред улазак у последњи квартал.
Кад је Хачимура погодио тројку, Лејкерси су и повели (85:84), а последњи пут су имали предност после поена Јапанца са линије слободних бацања (94:93). Денвер је тада поново направио серију која их је одвела на двоцифрену разлику (104:94), уз осам поена у том периоду Мараја.
У финишу, и кад би запретили домаћи, као на пример после тројке Леброна, одмах су у Денверу имали одговор, тројку је у следећем нападу погодио Јокић (111:101). Тада су Лејкерси и дефинитивно били сломљени.
На крају, Никола Јокић се приближио трипл-даблу, меч је завршио са 24 поена, шест скокова и осам асистенција. Сјајан код Денвера је био Мареј са 37 поена, седам скокова и шест асистенција, истакли су се још Кoлдвел-Поуп са 17, Браун са 15 и Портер са 14 поена.
У Лејкерсима, врло добруeпартијe пружили су Дејвис, који је имао 28 поена и 18 скокова, Леброн Џејмс sa 23 поена, уз седам скокова и 13 асистенција, a 23 поена је убацио и Ривс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала