- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Одложена седница Савета родитеља у ОШ „Владислав Рибникар“

© Tanjug / TARA RADOVANOVIĆОсновна школа „Владислав Рибникар“
Основна школа „Владислав Рибникар“ - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
Пратите нас
Члан савета родитеља Основне школе „Владислав Рибникар“ Војин Шаљић изјавио је да за данас планирана седница Савета родитеља није одржана пошто није било присутно неколико родитеља настрадале деце.
„Седници није присуствовало неколико родитеља VII/2 из разумљивих разлога. Они су имали приоритет да се састану са представницима власти и институција“, рекао је Шаљић.
Он је за Танјуг казао да иницијатива 200 родитеља да школа престане са радом и даље стоји.
Седница, која је требало да буде одржана од 12 сати у ОШ „Владислав Рибникар“, одложена је до даљег.
Према незваничним информацијама агенције, од сутра школа наставља са радом, по програму без оцењивања и без испитивања самих ученика, а једина разлика у настави од понедељка биће школско звоно које се није оглашавало до 10. маја.
Од сутра ће се настава у „Рибникару“ одвијати уз повећано присуством полицијских службеника, а њих шест ће бити у једној смени. Њихов рад ће надзирати полицијски надзорници.

Представници владе дошли са одговорима на седам захтева

У школу данас дошло неколико министара и представник кабинета председнице Владе.
Председник Савета родитеља Игор Ђорђевић изјавио је да су представници Владе Србије дошли у школу са одговорима на захтеве родитеља, али су њихово саопштавање одложили за наредну седницу, јер прво желе да разговарају са свим родитељима убијене деце.
„Савет родитеља стоји иза седам захтева, на које је данас требало да добијемо одговоре. Људи из владе су дошли са спремним одговорима, али је њихово саопштавање одложено. Мишљење свих је да прво треба да разговарају са родитељима убијене деце“, рекао је он.
Седница је, како каже, одложена на захтев дела родитеља убијене деце јер је планирано да се представници владе прво обрате њима, па Савету.
Део родитеља страдале деце био је данас у школи, а други део је писмено затражио одлагање.
Према његовим речима, на седницу Савета родитеља дошли су министарке Маја Поповић и Дарија Кисић, представници Школске управе, шест или седам министарстава — здравља, просвете, грађевине, МУП-а, тужилаштва.
Српска застава, играчке, цвеће и емотивне поруке на огради  школе „Владислав Рибникар“  - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2023
ДРУШТВО
Родитељи VII/2 школе "Владислав Рибникар" траже хитну суспензију директорке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала