- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Павлина Радовановић, девојчица анђеоског гласа, први пут пева на Коларцу

© Sputnik / Лола ЂорђевићПавлина Радовановић
Павлина Радовановић - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
Пратите нас
Павлина Радовановић, тринаестогодишња девојчица из Ораховца, са Косова и Метохије, која је својим гласом и песмама опчинила слушаоце широм света, одржаће први солистички концерт 22. маја у Коларчевој задужбини.
Павлину, домаћа и страна штампа, описује као „чудо од детета“, „девојчицу анђеоског гласа“ и као „громки глас са Косова“ који шири истину о животу Срба у Ораховцу и осталим енклавама на Косову и Метохији.
Претходне године Павлина је у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Македонији, Словенији и Русији одржала десетине хуманитарних концерата на којима је прикупљала средства за фрескописање цркве Успења Пресвете Богородице у Ораховцу, за децу са Косова и Метохије и за породице који немају кров над главом.
За свој изузетан уметнички ангажман и хуманитарни подвиг, награђена је „Светосавском наградом“ Министарства просвете, плакетом „Најплеменитији подвиг године“ листа „Вечерње новости“, „Захвалницом“ руске организације „Бесмртни пук“ и „Благодарницом“ Руске православне цркве за наступе на московском Црвеном тргу и у Сретењском манастиру 2022 године.
Најлепше песме са Косова и Метохије“ у Коларчевој задужбини је први целовечерњи концерт младе Павлине Радовановић, на којем ће наступити у пратњи Великог народног оркестра.
Павлина Радовановић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
СРБИЈА
Девојчица са Космета носи фотографије српских хероја на Бесмртном пуку у Москви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала