Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србин приведен на Јарињу пуштен након информативног разговора

© AP Photo / Marjan VuceticБлокада на Јарињу
Блокада на Јарињу - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
Пратите нас
Заменик командира такозване косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани потврдио је да је Б.Б. (1951), који је данас приведен на Јарињу, пуштен након информативног разговора.
Из тзв. косовске полиције потврдили су за Танјуг да је Б.Б. приведен на информативни разговор због кривичног дела „злоупотребе имовине“.
Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је претходно да је на Јарињу ухапшен пензионер Бранко Бањац (72) из Београда који се са супругом упутио у Пећ на рочиште поводом решења имовинског спора који она води.
Њега су пред супругом припадници Kуртијеве полиције одвели у притворни центар, а упркос томе да је Бранко оперисао кичму и да болује од високог притиска, није успео да понесе ни торбу са лековима услед поступања полиције.
Kанцеларија за Kосово и Метохију је одмах ангажовала адвокатски тим за одбрану, а о свему је обавештeн и Мирослава Лајчак.
Супруга ухапшеног Бранка, која је родом из Пећи поседује кућу у центру овог града која је конфискована од стране тзв. Поште Kосова због чега је она покренула судски спор за повраћај имовине а рочиште је заказано за сутра.

"Дакле, чињеница је да Бранко нема апсолутно никакве везе са спором који се води на Kосову и Метохији и да је ухапшен као вид застрашивања и одмазде Kуртијевих институција како би породица одустала од спора", наведено је у саопштењу.

Бранко је у више наврата посећивао Пећку Патријаршију без икаквих проблема, а данас је ухапшен уочи судског спора који води његова супруга што додатно показује мотиве овог политичког хапшења", навoди се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића.

„Како то да само Србе хапсе грешком?“

Петковић је се огласио и након пуштања Бањца, наводећи да је он пуштен на слободу након политичке и дипломатске акције Београда.
„Ухапшен је наводно ‘грешком’. Хоће ли се неко извинити Бранку и његовој породици за претрпљен стрес и за то одговарати? Како то да се само Срби хапсе грешком?“, написао је Петковић на Твитеру.
Петковић је навео да „овакве ‘отмице’ недужних Срба су стандардан метод застрашивања којим Куртијева полиција настоји да створи општи осећај угрожености код српског народа на КиМ“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала