- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски новинар: Демонстранти бацили боју на зграду Европског представништва -отпор вазалству

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарска застава, Софија
Бугарска застава, Софија - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
Пратите нас
Одлука демонстраната да баце боју на зграду Европског представништва у Софији је симбол отпора, изјавио је новинар Бугарског националног радија Петр Волгин.
Према речима Волгина, оно што се догодило се не може назвати ни комунизмом, ни фашизмом, ни вандализмом.
„Боја је у овом случају симбол отпора људи који нису вољни да се повинују директивама које долазе из Брисела, Вашингтона или са неке друге локације. То подразумева и отпор против вазалског понашања садашње бугарске власти. Власт се претворила у марионету која безумно извршава туђе одлуке. Људи који су јуче просипали црвену боју не мрзе Европу, већ желе да европска бирократија, европски чиновници и њихови војници који носе пошиљке и поруке су одређивали животе свих нас“, написао је он на друштвеним мрежама.
У Софији и у другим бугарским градовима су 21. маја организовани протести „Поход за мир и неутралност“, чији су учесници били против тога да Бугарска учествује у било ком војном конфликту и испоруци оружја Украјини. У Софији је део демонстраната стао испред зграде бироа Европског парламента. Мушкарци у мајицама са логотипом партије „Препород“ су бацали јаја са црвеном бојом. Раније је партија објавила да ће изаћи на протест како би се супротставила мешању Брисела у унутрашње послове Бугарске.
Министарство иностраних послова Бугарске је осудило акције демонстраната и рекло да су контрадикторне у односу на демократске вредности земље.
Софија - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
РЕГИОН
Бугарски стручњак: Платили смо високу цену, не треба нам мешање у украјински сукоб
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала