Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Министарство здравља наложило ванредни инспекцијски надзор Клинике за психијатрију

© Sputnik / Лола ЂорђевићТри девојчице седе на улици испред школе "Владислав Рибникар" на Врачару” након масовне пуцњаве 3. маја 2023.
Три девојчице седе на улици испред школе Владислав Рибникар на Врачару” након масовне пуцњаве 3. маја 2023. - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
Пратите нас
Министарство здравља саопштило је данас да је поводом примедби родитеља девојчице настрадале у трагедији 3. маја у ОШ „Владислав Рибникар“, на рад прим. др Ранке Радуловић из Клинике за психијатрију Универзитетског клиничког центра Србије током пружања психолошке подршке ученицима, наложило ванредни инспекцијски надзор.
Министарство у саопштењу наводи и да ће Клиника хитно спровести унутрашњи надзор, чиме ће бити утврђене све чињенице везане за конкретан догађај 5. маја на који се примедбе односе.
Министарство подсећа и да је већ 4. маја, непосредно након трагедије у школи „Владислав Рибникар“, у циљу психолошке подршке ученицима, наставницима и родитељима, оформило стручни тим.
Првом састанку су, поред наставника и психолога школе, присуствовали представници Уницефа, Министарства просвете и Министарства здравља, заједно са представницима Републичке стручне комисије за ментално здравље.
Након састанка, Министарство здравља је упутило захтев Институту за ментално здравље у Београду, Клиници за неурологију и психијатрију за децу и омладину и Клиници за психијатрију УКЦС.
„Све ове установе су на захтев Министарства здравља, а према плану Министарства просвете, делегирале чланове који су сваког дана радили у сменама од 8.00 часова до 12.00 часова и од 12 часова до 16 часова. Поред тога, на захтев Министарства просвете, представници здравствених установа су присуствовали и родитељским састанцима“, наводи се у саопштењу.
Додаје се и да су све те здравствене установе, као и друге здравствене установе које располажу психијатријским одељењима отвориле бесплатне телефонске линије и обезбедиле разговоре и прегледе и у самим здравственим установама свима којима је то потребно.
Списак психијатара и психолога здравствене установе су доставиле Министарству здравља, док је рад тимова координиран свакодневно, наводи Министарство и додаје да је ове активности и даљу координацију од 11. маја преузела Радна група за подршку менталном здрављу и сигурности младих коју је формирала Влада Србије.
Полиција испред школе Владислав Рибникар - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
ДРУШТВО
Ванредни инспекцијски надзор у ОШ „Владислав Рибникар“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала