- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кад је тешко – Матић!

© AP Photo / Petr David JosekНемања Матић
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
Пратите нас
Српски фудбалер Немања Матић игра на високом нивоу у последње време, а сада је то све наградио и лепим голом у дресу Роме. Био је прецизан против Салернитане у 83. минуту за коначних 2:2. Веома битан бод за Вучицу у борби за излаз у евротакмичења следеће сезоне.
Одлично је Србин испратио дешавања у противничком шеснаестерцу, лопта је дошла до њега, а Матић је десном ногом, иначе његовом слабијом, изједначио на 2:2 на Олимпику. Иначе, у игру је ушао у 46. минуту.
Голови нису примарни посао Матића, али осетио је да је важно па је и на овај начин допринео тиму који са клупе предводи Жозе Мурињо.
Рома је два пута губила од Салернитане, прво је за госте погодио Кандрева у 12. минуту, Ел Шарави је поравнао у 47, али је гост повео преко Дије у 54. минуту.
Дуго је трајало мучење у Риму, деловало је да ће Рома до ужасног пораза, али када је било најтеже појавио се Матић и извукао важан бод.
После ове утакмице Рома је на 60 освојених бодова и на ивици је уласка у зону која води у европска такмичења следеће сезоне. Испред Вучице је Аталанта са бодом више и Милан који је пети са четири бода више.
Рома се иначе пре неколико дана пласирала у финале Лиге Европе тако што је била боља у двомечу од Бајера из Леверкузена. Вучица је доминирала, затворила другу утакмицу која је завршена резултатом 0:0, а Немања Матић је са позиције осигурача потпуно уштоповао противника.
Није Немања случајно играч кога је Мурињо доводио у своје клубове. У само пар дана показао је и дефанзивни, али и офанзивни квалитет.
- Погледајте нову емисију Спутњик спорта.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала