- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Очајнички покушај заустављања Јокића – Лејкерси се сетили „заборављеног“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
Пратите нас
Недовољан учинак резервних играча у претходне три утакмице против Денвера натерао је стручни штаб да из „фрижидера“ извади центра Моа Бамбу и покуша са њим као леком за игру Николе Јокића и Нагетса.
Помало изненађујуће, Денвер је остварио три узастопне победе у финалу Западне конференције и недостаје му само још једна за пласман у велико финале НБА лиге.
У само једној од три утакмице Лејкерси су имали петорицу играча да двоцифреним учинком, а са унутрашњих позиција допринос стиже само од двојице – звезде тима Ентонија Дејвиса и овосезонске аквизиције Руија Хачимуре.
Њих двојица су углавном током три меча покушавали да зауставе Николу Јокића, чак су то делом и учинили, уз помоћ судија, на три четвртине треће утакмице, али је у последњем кварталу српски репрезентативац убацио 15 поена и трасирао пут ка победи.
С тим у вези, Лејкерси су за четврту утакмицу одлучили да у екипу уврсте Моа Бамбу, такође играча који је током сезоне стигао у екипу, примарно као центар који шутира тројке.
Ипак, он је наступио на само девет утакмица у регуларном делу сезоне, играо је мање од десет минута по дуелу уз свега 3,7 поена и солидних 4,6 скокова.
У плеј-офу ове сезоне наступио је само на три дуела, просечно 3,3 минута и без поена, што је навело многе да са смехом коментаришу одлуку Лејкерса да у њему виде „лек“ за Јокића и другове.
„Можда је прекасно...“
„Неће видети терен...“
„Лејкерси ће зависити од играча који убацује 3,7 поена у просеку... Пресмешно...“
„Лејкерси су толико очајни да ће се ослонити на Моове минуте на терену...“
„Ужасавам се тренера који не раде очигледне промене све док кућа готово не изгори...“
И то су само неки од коментара на друштвеним мрежама уочи четврте утакмице серије финала Запада која се игра у ноћи између понедељка и уторка.
Валтер Таварес - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
„Краљевске сузе“ у Каунасу: „Извините му се, заслужио је све“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала