- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Рјабков: Крим је део Русије, а претње САД су неодговорне

© Sputnik / Нина Зотина / Уђи у базу фотографијаЗаменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
Пратите нас
Крим је део Русије, а претње САД о нападима на полуострво су неодговорне. Русија ће наћи начин да то не дозволи, изјавио је заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков.
„Крим је неодвојиви део Руске Федерације, а покушаји да се то представи на неки други начин, да се прети, представљају нову потврду неодговорне ексалационе политике Вашингтона. Наћи ћемо начин да не допустимо реализацију таквих претњи. Територијална целовитост Русије, као и њена безбедност, биће поуздано заштићене“, рекао је Рјабков новинарима.
Рјабков је реаговао на изјаву саветника америчког председника за националну безбедност Џејка Саливана да САД нису поставиле никаква ограничења Украјини у коришћењу америчког оружја за нападе на Крим.
Рјабков је, такође, истакао да ће, без обзира на то што САД повећавају количину испорука наоружања украјини, укључујући и обуку украјинских пилота за употребу борбених авиона Ф-16, циљеви Русије у специјалној војној операцији бити постигнути.
„Целокупна номенклатура наоружања, борбене технике, која се разматра, у сваком случају ће се наћи у Украјини. То се односи и на обуку војника Оружаних снага Украјине. Ти напори су потпуно бескорисни и бесмислени: наше могућности су такве да ће сви циљеви специјалне војне операције дефинитивно бити достигнути и никакве претње безбедности Русије неће довести до резултата које прижељкује Запад“, нагласио је дипломата.
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
РУСИЈА
Руски амбасадор поручио Вашингтону: Напади на Крим су напади на територију Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала