- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Горући амерички проблем без решења: Бајден и Макарти нису постигли договор, прети озбиљна криза

© AFP 2023 / Timothy A. CLARYДисплеј са јавним дугом САД на Тајмс скверу у Њујорку
Дисплеј са јавним дугом САД на Тајмс скверу у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Само 10 дана пре истека крајњег рока до којег би требало да буде постигнут договор о повећању лимита јавног задуживања америчке владе, који сада износи 31,4 билиона долара, председник Џозеф Бајден и председавајући Представничког дома Конгреса Кевин Макарти нису успели да се сагласе како да реше горући проблем.
Изостанак договора између две стране могао би негативно да се одрази на америчку економију и уведе је у озбиљну кризу, а две стране су потврдиле да ће преговори бити настављени, наводи се у извештају Ројтерса.
Председник Бајден из Демократске странке и председавајући Представничког дома републиканац Макарти, покушавали су да постигну договор, али Макарти је захтевао да Бела кућа пристане на смањење потрошње, док је председник Бајден тај захтев оценио као „екстреман“ и предложио је увођење нових пореских обавеза што су републиканци одбили.
Обе стране су нагласиле потребу да се избегне проглашење несолвентности и неизвршавање обавеза и потврдиле да ће наставити да разговарају у наредним данима.
„Још једном смо поновили да је једини начин да се крене напред у доброј вери да ћемо постићи двопартијски споразум“, рекао је Бајден после састанка и оценио га као „продуктиван“.
Након синоћњих разговора са Бајденом, Макарти је рекао новинарима да ће преговарачи покушати да пронађу заједнички језик.
Џејмс О'Брајен - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
СРБИЈА
Враћа се јастреб Олбрајтове да ојача притисак према Србији: О'Брајен је исти, али није иста Америка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала