Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Градоначелник Штрпца: Правда је спора, али достижна

© Sputnik / Андрей СтаростинЧекић у сали за суђење
Чекић у сали за суђење - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Тзв. Уставни суд Косова оценио је да је један од окривљених у случају "Брезовица" Јадран Костић неосновано у притвору и да су му повређена људска права, потврдио је на друштвеним мрежама градоначелник Штрпца Далибор Јевтић.
Јевтић је објавио одлуку Уставног суда уз речи да је правда спора, али достижна.
"Уставни суд прогласио је прихватљив захтев једног од окривљених за пуштање из притвора. Истина, као и вода, увек нађе свој пут", поручио је Јевтић.
"Уставни суд данас је објавио пресуду на основу жалбе једног од оптужених у случају ”Брезовица”, Јадрана Костића, који се још увек налази у притвору од децембра 2021. године. Дакле оно о чему говоримо већ неко време је сада овом одлуком Суда добило потврду. Јадран Костић, и чврсто верујемо и сви остали који су још увек у притвору од децембра 2021. године, су против правно и уз кршење основних људских права, одвојени од својих породица годину и шест месеци.", написао је Јевтић.
Јевтић је подсетио да је жалба Костића предата још јуна прошле

"Требало је пуно времена, стрпљења али вере да ће правда ипак на крају победити, да ће основна људска права Јадрана Костића и осталих наших колега, комшија, пријатеља, бити на крају ипак испоштована. Не улазећи у сам судски процес око којег суђење још увек није ни почело, осећам обавезу да и у име породице Костић, да у име породица осталих који се још увек налазе у притвору, у име хиљаде грађана који су на неколико протеста позвали на правду и за нашег Брацу, Мију, Колета, Лалета, Курту, Раифа, Драгомира", рекао је Јевтић.

Јевтић је упитао и како то да су они који пуцају на децу и дан данас на слободи уз обећање да ће ускоро на ову и још неке теме јавно говорити.
"Док они који су угледни и поштовани грађани нашег друштва немају, и у оквиру важећих закона, права да буду третирани на начин који то управо закони и предвиђају? Како је могуће да бивши директор урбанизма Димитрије Рачићевић буде оптужен за издавање дозвола у једном процесу пред судом, и да са друге стране буде оптужен за неиздавање дозвола пред истим тим судом? Постоји још пуно других питања. Верујући у правду, инсистираћемо на њој. Стрпљиво. На ову и друге теме ћу ускоро говорити баш као што сам и обећао", закључио је Јевтић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала