- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко запретио губернаторима: Одраћу вам кожу с леђа

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаАлександар Лукашенко
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко критиковао је квалитет и доступност медицине у белоруским селима. На седници владе на тему актуелних питања о здравству је обећао да ће казнити губернаторе, саопштио је Телеграм канал „Пул првог“.
„Никада вам нећу опростити за стање на селу. Никада! Запамтите то. Пре свега би то требало да запамте губернатори. Скинућу вам кожу, али ћете средити ситуацију!“, рекао је Лукашенко.
Појаснио је да се неће зауставити, како би довео у ред здравство у пољопривреди и критиковао је званичнике који би требало да доносе одлуке, а не да га извештавају.
Лукашенко је навео да је по његовом налогу формирана независна радна група коју чине експерти из медицине, који су практично обишли целокупну Белорусију и многе негативне чињенице су се потврдиле на које су људи указивали. Истакао је да му је влада послала извештај који је потписао премијер и потпредседник владе и критиковао их да су заборавили где раде.
Позивајући се на извештај радне групе, Лукашенко је рекао да га изненађују очигледни проблеми у болницама, где се зидови и плафони руше, врата су се искривила, не поштују се основни санитарни прописи.
Почетком маја је белоруски председник пропустио церемонију посвећену Дану заставе, грба и химне Белорусије, а пре тога није дошао на доручак страних лидера, који је организован у Кремљу 9. маја. Након тога се на друштвеним мрежама појавила информација о проблемима са здрављем Лукашенка. Затим је 15. маја дошао на централни командни пункт Ваздушно-космичких снага и протоивваздухопловних јединица са увијеном левом шаком.
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
РУСИЈА
Белорусија: Смртна казна за државне службенике у случају издаје државе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала