- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић и Денвер у финалу НБА лиге – српски мајстор кошарке иде по заслужену титулу

© AP Photo / Ashley LandisНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Никола Јокић и Денвер пласирали су се у финале НБА лиге после четврте победе у серији над Лос Анђелес Лејкерсима резултатом 113:111. Српски ас предводио је Нагетсе трипл-даблом, а управо је Јокићев кош на скоро минут до краја меча одлучио питање победника. Српски ас заслужено је добио и признање за најбољег играча финала конференције.
Новим трипл-даблом Никола Јокић обезбедио је Денверу прво место Западне конференције односно пласман у финале НБА лиге. Нагетси ће се по први пут у историји клуба борити за титулу, а највеће заслуге иду момку из Сомбора који није клонуо духом ни у тренуцима када су Лејкерси преузели вођство.
После првог полувремена Лејкерси су имали предност од 15 поена разлике и било је јасно да ће Денвер после три победе по први пут против Лејкерса имати већи проблем.
Међутим, током треће деонице Денвер је успео да направи серију од 25:5 и поведе после заостатка, а Јокић је у тој четвртини уписао 13 поена, док је за целу утакмицу имао 30 поена, 14 скокова и 13 асистенција.
Код Лејкерса се највише истакао Леброн Џејмс, али његовх 40 поена уз десет скокова и девет асистенција дошли су касно јер је сјајни Јокић поново имао одличну подршку саиграча.
Одлични Џамал Мареј убацио је 25 поена, док је одмах иза њега био Арон Гордон са 22 поена. Лејкерси су се ослањали и на Ентонија Дејвиса који је имао 21 поен, али и помоћ судија јер му доста тога није свирано.
Неизвесну завршницу у победу Денвера претворио је ко други него Јокић који је погодио на 52 секунде до краја утакмице, после чега Лејкерси нису нашли пут ка кошу.
Велики успех остварили су Нагетси који су дуго сањали финале НБА лиге. Српски ас одиграо је сваку утакмицу током плеј-офа на вансеријском нивоу да је сувишно говорити о томе ко је заиста ове сезоне био најбољи кошаркаш НБА лиге.
За шампионски прстен Јокић и Денвер играће против бољег из серије Мајами-Бостон, али сва је прилика да ће то бити Мајами који води 3:0, јер од Бостона у претходна три дуела није било наговештаја да би много тога могло да се промени.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Зек Ледеј - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
Нанели и Ледеј „школовали“ Студенте – Партизан у полуфиналу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала