- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

У Републици Српској ухапшено деветоро због дечије порнографије

© Flickr / Mathew BedworthДечја порнографија
Дечја порнографија - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске ухапсили су девет лица због сумње да су извршила кривична дела искоришћавање деце за порнографију, прање новца и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, саопштено је данас из МУП-а Републике Српске.
Оперативну акцију „Систем 2023“ су реализовали полицијски службеници Одељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције у сарадњи са припадницима полицијских управа Бијељина, Добој и Бањалука, преноси Срна.
Они су, поступајући према наредбама надлежних судова, извршили претресе на осам локација, за које је утврђено да их користе лица које се доводе у везу са извршењем наведених кривичних дела, навели су из МУП-а РС.
Приликом претреса пронађена су и одузета средства извршења кривичног дела - рачунари, таблети, мобилни телефони, УСБ стикови, меморијске картице, СИМ картице и остали уређаји за чување дигиталних података, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дела, као и предмети који указују на извршења другог кривичног дела, наведено је у саопштењу.
Срна незванично сазнаје да се ухапшени сумњиче да су кривична дела извршили на начин што су путем интернета посећивали интернет странице које су садржавале материјале са фотографијама дечије порнографије, преузимали фотографије и видео-снимке са тих страница, након чега су, користећи друштвене мреже и апликације за комуникацију, у више наврата делили, односно примали тај садржај.
Према сазнањима Срне, поједина лица се сумњиче да су на удаљеним инфраструктурама креирали складишни простор за чување дигиталних података које су налазиле под њиховом контролом, након чега су на поменуте складишне просторе у више наврата складиштили садржаје дечије порнографије.
Према незваничним подацима, осумњичени су се, осим тога, на друштвеним мрежама рекламирали да поседују фотографије и видео-снимке дечије порнографије.
Након тога су те фотографије и видео-снимке слали, односно продавали другим лицима уз новчану надокнаду, која је вршена путем сервиса за плаћање „Пеј пал“, где су имали своје корисничке налоге на којима су примали уплате.
Злостављање - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
ДРУШТВО
Узнемирујуће истраживање: Порнографија свуда око нас – у опскурној мрежи и деца од 12 година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала