- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Пољска се нада војном пучу у Белорусији - заштитићемо савезника

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Русија има обавезу да осигура безбедност Белорусије, изјавио је портпарол председника Дмитриј Песков, коментаришући речи бившег заменика министра националне одбране Пољске, генерала Валдемара Скржипчака, који је признао да се Варшава спрема за војни пуч у суседној републици који намерава да подржи војним средствима.
Истакао је да изјаве из Пољске о спремности да подрже преврат у Белорусији показују да је Варшава спремна да се отворено умеша у послове других земаља.

„Пољско руководство сада буквално залази у хистерију русофобије, и видимо да ова непријатељска држава заправо намерава да се директно меша, укључујући и употребом силе, у унутрашње послове суседне државе“, додао је Песков.

Обратио је пажњу да је Белорусија партнер и савезник Русије и да Москва, наравно, има обавезу да осигура безбедност Белорусије што ће и чинити због отворене претње.

„Пољска је непријатељска држава за нас. Ја бих отишао и даље, не бих је називао само непријатељском земљом“, констатовао је он.

Председник Белорусије Александар Лукашенко је раније изјавио да Запад спрема инвазију на територију Белорусије за уништење земље. Председник је истакао да западне земље од одбеглих Белоруса праве милитанте, јер им није жао да их употребе. Истовремено, на белоруску територију се пребацују терористи у циљу извођења диверзија и застрашивања, који покушавају да формирају ћелије за координацију протеста, предају новац и оружје.
Застава пољске на згради у Варшави - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
РУСИЈА
Пољски генерал потврдио Лукашенкове информације: Запад спрема преврат у Белорусији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала