- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лука се опростио од Лондона – и имаће статус легенде /видео/

© Sputnik / Елена Руско / Уђи у базу фотографијаЛука Миливојевић је добио жути картон
Лука Миливојевић је добио жути картон - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Лука Миливојевић, некадашњи репрезентативац Србије, напустиће лондонски Кристал Палас на крају сезоне, пошто му истиче уговор.
Српски везиста се придружио Паласу 2017. из Олимпијакоса, уписао је 198 наступа за клуб током седам сезона у Премијер лиги, доприневши да Палас постигне стабилност и настави пут ка рекордном дестогодишњем боравку у елитном рангу.
Његових 28 голова ставља га на треће место на листи стрелаца у Премијер лиги свих времена, иза Кристијана Бентекеа и Вилфрида Захе.
Миливојевић је био најбољи стрелац клуба у сезонама 2017/18 и 2018/19, посебно забележивши победнички голу драматичној победи од 3:2 над шампионом Манчестер Ситијем 2018.
Лука је капитен тима од 2018. године, а низ менаџера, тренера и саиграча хвалио га је због његових лидерских квалитета.
„Имали смо среће што имамо професионалца као што је Лука тако дуго у клубу. Он је дао огроман допринос тиму и на терену и ван њега, и кључна је фигура у нашем дугом останку у Премијер лиги. Његови наступи у црвено-плавом су само били усклађени са његовом посвећеношћу на тренингу, пружајући вођство тиму и савете младим играчима у улози капитена клуба. Желим му пуно среће у будућности“, рекао је председник Стив Периш.
Од Кристал Паласа се опростио и Миливојевић.
„Била је привилегија провести скоро седам година у тако посебном клубу. Желим да се захвалим свим менаџерима, тренерима и члановима особља који су учинили мој боравак овде тако пријатним. Када сада погледам клуб у односу на време када сам дошао, видим тим пун амбиција да иде све више и више – будите сигурни да ћу резултате пратити издалека“, рекао је Миливојевић.
Он се обратио и навијачима.
„Постоји нешто посебно у вези са Селхурст Парком, а начин на који сте стали иза мене на терену, било да смо побеђивали или губили, је нешто што никада нећу заборавити. Играти у Премијер лиги је сан сваког играча, и то дуго у Кристал Паласу је била част – надам се да сам вас све учинио поносним“, навео је Миливојевић.
Клуб је саопштио и да сви у Кристал Паласу желе да се захвале Луки на заслугама и пожеле му све најбоље у будућности.
Кадетска репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
СПОРТ
Српски кадети иду у четвртфинале Европског првенства! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала