- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Несаломива Младост је имала блесак, не и будућност – у Новом Саду огорчени

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалске лопте
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Тренер у стручном штабу Младости ГАТ Видак Братић отворио је бројне теме на конференцији за медије после ремија са Напретком (0:0) у плеј-ауту, јер је тим из Новог Сада дефинитивно остао без шанси за опстанак у Суперлиги.
Резигниран је био Братић због чињенице да Младост ГАТ коју с клупе води Ненад Лалатовић, који се није појавио на последњој конференцији, није поражена на претходних осам утакмица, али, игром случаја, односно (не)очекивано добрим резултатима директних конкурената, тим са севера Србије ће у нижи ранг.
„Немам шта да замерим играчима. Нису изгубили ниједну утакмицу, а били су под притиском сваки меч. Наравно да је недостајао гол, али шта је ту је. Опет, изненађују ме неки резултати у плеј-ауту. Побеђују сви који се боре за опстанак, изгледа да је ту нешто намештено“, јасно и гласно је поручио Видак Братић.
Један од најближих сарадника Ненада Лалатовића, усудио се чак и да прогнозира даљи расплет у Суперлиги.
„Направиће се сутра табела, остаће вероватно режимски клубови. Они приватни не морају. Ни ови људи, иако дају свој новац, уредно плаћају порезе, 400 деце тренира и не плаћа,“ констатовао је Видак.
И неодољиво се стиче утисак да је из оног најважнијег, спортског и резултатског аспекта неправда оно што се дешава Младости ГАТ. Екипа је у својој дебитантској сезони у Суперлиги остала непоражена у претходних осам утакмица, рачунајући два последња меча из регуларног дела и шест двобоја из плеј-аута. Све је почело од ремија са Колубаром без голова, идентичан сценарио био је и против имењака из Лучана на гостујућем терену.
Стартовао је плеј-аут, где тим који је преузео Ненад Лалатовић није поклекао пред Радничким из Ниша, штавише славио је на Чаиру минималним резултатом. Стила је затим победа над Колубаром (1:0), те реми у Ивањици са Јавором (0:0). Нова подела бодова са Спартаком у Новом Саду (1:1), а идентичан резултат био је и у Сурдулици против Радника.
На крају је стигао реми без голова са Крушевљанима, после ког је Видак Братић имао свашта да каже и поручи српској фудбалској јавности.
Свакако највећи резултат направљен је у Хумској, када је Младост разнела Партизан у парампарчад, славивши с убедљивих 4:0. И на крају, тешко је поверовати да ће баш та Младост у нижи ранг, јер није имала будућност у Суперлиги Србије.
Осврнуо се Видак Братић и на првог човека клуба Дејана Слијепчевића за ког сматра да нема шта да тражи у српском фудбалу.
„Тај човек би требало да оде из спорта, јер зашто би овде радио кад се зна ко ће остати, а ко не. Жао ми је Младости, газде клуба, коректног и поштеног човека“, закључио је Братић.
Подсетимо, уз Младост би у нижи ранг требало да се пресели Колубара из Лазаревца након казне Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије и одузимања девет бодова. Из Лазаревца су се јутрос огласили и поручили да не постоје апсолутно никакви докази за такав сценарио.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
СПОРТ
Србија је испустила још једног свог сина... /видео/
Кућа фудбала у Старој Пазови - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
СПОРТ
У Лазаревцу се не предају: „Нема доказа, некоме сметамо“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала