- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Наришкин: Русија добија информације о стању команданта украјинске војске

© AP Photo / Efrem LukatskyГлавком Украины Валерий Залужный
Главком Украины Валерий Залужный - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Руске власти добијају информације о здравственом стању главног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног, али не желе ништа о томе да откривају, изјавио је шеф Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин.
„Наравно, добијамо информације, али не могу да гарантујем да су оне сто одсто поуздане. Можда ћу вас разочарати, али тешко да ћу вам рећи нешто више од тога што већ знате. Мислим да не треба посвећивати посебну пажњу тој теми“, рекао је Наришкин.
Залужни је пре извесног времена престао да се појављује у јавности након низа напада, које су Оружане снаге Русије извеле на бројне војне објекте у Украјини.
Прва питања о стању и локацији Залужног појавила су се након што су 10. маја у НАТО објавили да је обавестио Алијансу да је спречен да говори пред члановима војног одбора Северноатлантског савеза чак и преко видео-везе. Заменица министра одбране Украјине Ана Маљар демантовала је наводе да је Залужни рањен.
Истовремено, у руским и украјинским медијима круже информације да су Залужни или командант Копнених трупа украјинске војске Александар Сирки могли бити ликвидирани приликом руских напада.
Припадници украјинских снага на обуци - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Специјална операција у Украјини
Извор: Главнокомандујући украјинских снага задобио тешку повреду главе у руским нападима код Херсона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала