- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Радикална промена је Новака лансирала у врх

© AP Photo / Andrew MedichiniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Познато је да је Новак Ђоковић пре неколико година престао да једе месо, окренувши се веганској исхрани, а српски и светски ас не крије да му је та радикална промена донела бољитак и помогла му да о(п)стане на врху.
Додуше, Новак од 2022. године није веган, с обзиром на то да је у свој јеловник вратио млечне производе, обожава уштипке од хељдиног брашна, конзумира и сиреве.
Један италијански портал бавио се биљном исхраном врхунских спортиста, где се на самом врху пирамиде нашао један од најбољих тенисера света у историји – Новак Ђоковић, а друштво му прави возач Формуле 1 Британац Луис Хамилтон.
Не треба заборавити ни легендарног бодибилдера и глумца Арнолда Шварценегера који је снимио документарни филм на поменуту тему „The Game Changers“.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
СПОРТ
Србија је испустила још једног свог сина... /видео/
Не само што поменута промена, према речима спортиста побошљава њихов учинак на терену или стази, већ заштита климе и живота игра веома важну улогу у овај одлуци.
„Месна индустрија има значајан утицај на климатске промене. Клање животиња, пољопривреда и све остало природно има огроман утицај на климатске промене, али људи слабо причају о томе. За мене се не ради само о побошљању перформанси. То је више од тога, то је начин живота и нешто на шта сам веома поносан“, истакао је својевремено Ђоковић.
Свој став о томе изнео је и вишеструки шампион Формуле 1 Британац Луис Хамилтон.
„То је једноставно питање промене начина размишљања. Од малих ногу нас уче шта треба да једемо, а шта не“, кратко је рекао Хамилтон.
Када је у питању поменути докуменатарац који је Шварценегер снимио са Џејмсом Камероном и Памелом Андерсон и другим копродуцентима, наишао је на бројне позитивне рецензије, док је јасно да је било и критика. Оне се односе на то да је превише једностран, односно да филм прецењује благодети веганске исхране.
Ипак, када су Новак Ђоковић и Луис Хамилтон у питању, не ради се само о томе да је уравнотежена исхрана базирана на биљном пореклу само део посла, већ је то стил живота и основа њиховог огромног успеха на спортским борилиштима.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
СПОРТ
Италијан о Новаковим тајнама: „Унутрашња ватра и жеља за рекордима“
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Олга и Никола осветлали образ Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала