- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Руска амбасада у БиХ: Бити пријатељ са Америком је као купити карту за Титаник

© Sputnik / Максим БлиновАмбасада САД у Москви
Амбасада САД у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Амбасада Русије у БиХ огласила се након саопштења Амбасаде САД, рекавши да Американци иначе воле да уче друге како треба да живе, по којим правилима и принципима. Међутим, како наводе, бити пријатељ са Америком је као купити карту за Титаник.
Наиме, након што је Амбасада САД у БиХ коментарисала састанак председника Српске Милорада Додика са председником Русије Владимиром Путином, из руске амбасаде питају ко су они да уче председника Српске с ким треба бити пријатељ.

„Американци иначе воле да уче друге како треба да живе. Какав став треба да имају. Како морају да се воде принципима демократије, неким правилима која су, наводно, у основи света, њиховог света, где су они господари, а остали су захвални и скромни слушаоци. Ако покажете независност – добијате санкције и ембарго. Ако браните међународно право, онда сте аутократа и тоталитариста. За покорне и послушне је припремљена финансијска милостиња, чији су извор џепови тих истих покорних. Само што они то не разумеју. За сада“, наводи се у саопштењу Амбасаде Русије у БиХ.

Даље истичу да се Американци држе предавања.
„А шта у међувремену они сами раде? Бесрамно и дрско лажу, као у случају „епрувете Павела“. Уништавају суверене земље, излажући их нељудском бомбардовању. Игноришу своје међународне обавезе, као и обично, кривећи друге за то. Само један пример. Сједињене Државе су остале једина земља која је избегла, супротно јасним одредбама релевантних споразума, уништавање хемијског оружја. Американци немилосрдно препуштају своје савезнике својој судбини, оне људе који су Вашингтон сматрали „доказаним пријатељем“. Они буквално генеришу корупцију окривљујући оне који не деле њихове „вредности“, наводи се у саопштењу.
Сједињене Државе су кажу, једном ногом на рубу финансијског понора, преноси РТРС.
„Можда ће се договорити да одгоде колапс, и то већ познатим инструментима – треба само да укључе штампарију. Али већ је јасно да је Америка болесно друштво, погођено метастазама насиља, расне нетолеранције и економске неједнакости. Бити пријатељ са Америком је као купити карту за Титаник“, закључује се у саопштењу.
Подсећамо, јуче су из Амбасаде САД у БиХ коментарисали Додиков састанак са председником Русије Владимиром Путином, наводећи да у тренутку док Русија води свој. како они кажу, агресорски рат против Украјине, нити једна влада, на било којем нивоу, не би требало да проширује сарадњу с Русијом.
Милорад Додик и новинарка Спутњика Николина Тесла - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
РЕГИОН
Додик ексклузивно за Спутњик: Не можемо да будемо део табора НАТО против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала