- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Склони смо да идемо од сјаја од очаја“ – права порука селектора после пролаза Србије у четвртфинале

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Србије
Застава Србије  - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Кадетска фудбалска репрезентација Србије пласирала се у нокаут фазу Европског првенства заузевши друго место у веома јакој групи са репрезентацијама Италије и Шпаније, односно Словеније од које је поражена на почетку такмичења.
Екипу коју је на пут испратила информација да је син бившег репрезентативца Србије Милана Јовановића одстрањен из екипе због непристојног понашања према тренерима, селектор Александар Луковић успео је да доведе до победе над Италијом, ремија са Шпанијом и проласка у четвртфинале.
„Још сам под утиском, није лако вратити се после лошег старта турнира. Сви су некако размишљали о поразу против Словеније (4:2), а ми смо се бавили нама и припремали за последње две утакмице. Одиграли смо против најквалитетнијих репрезентација у групи како треба и заслужено отишли међу осам најбољих екипа на континенту“, рекао је селектор Луковић.
Српски тим прво је савладао Италију (2:0), потом је ремизирао против Шпаније (1:1), а ривал у четвртфиналу биће Пољска.
„Против Шпаније смо дефанзивно били веома коректни, офанзивно морамо много боље, нарочито против екипа које своју игру базирају на поседу”, навео је Луковић.
И поручио јавности...
„Не бих волео да се упадне у неку еуфорију, склони смо да идемо од сјаја до очаја. Морамо да останемо чврсто на земљи, да се пре свега добро одморимо и да што боље припремимо утакмицу са Пољском. Захвалио бих се свим нашим људима који су дошли у Будимпешту да нам пруже подршку, надам се да ће их бити у још већем броју у четвртфиналном мечу у суботу", истакао је Луковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала