- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Казна је сулуда“ – тенисер реаговао на жестоку санкцију за колегу

© AFP 2023 / JULIEN DE ROSAИго Гастон
Иго Гастон - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Иго Гастон, француски тенисер, добио је драконску казну због понашања на терену, а његов колега Џон Милман верује да је она преоштра.
Гастон је избацивањем лоптица на терен желео некоректно да утиче на исход поена током свог меча са Борном Ћорићем, а дисциплински ограни АТП су га драконски казнили, будући да је у прошлости већ радио исту ствар.
За овај прекршај, који је дошао пошто је Гастон већ претходно био кажњен, уследила је финансијска казна од 133 хиљаде евра – више него што је 108. играч света зарадио у текућој сезони.
Ову ситуацију коментарисао је и аустралијски тенисер Џон Милман, који сматра да је казна престрога.
„Гастон је направио глупост, али казна од 133 хиљаде евра је сулуда. Сваке недеље можете да видите горе ствари. Чудан начин да АТП искаже ауторитет. Играче су хватали да користе недозвољена средства, да се понашају насилнички према скупљачима лоптица, судија итд. И сви су они добијали мање казне. Гастоново понашање није било добро, али ми се заваравамо ако кажемо да је ова казна у складу са осталима“, написао је Милман.
Казна за инциденте који су окарактерисани као „неспортско понашање“ износи 60.000 долара на турнирима серије мастерс 1.000. Уколико прекршај буде поновљен у току исте календарске године, баш као што се то догодило и Гастону, канза ће знатно порасти.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала