- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Италијани желе да граде фабрику муниције у Црној Гори

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаМорнаричка пешадија руске морнарице на вежби бојевог гађања у Приморском крају
Морнаричка пешадија руске морнарице на вежби бојевог гађања у Приморском крају - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Италијанска компанија „Италсистем“ заинтересована је за вишемилионска улагања у Црну Гору у домену намјенске индустрије.
Државни секретар у Министарству одбране Крсто Перовић и савјетница предсједника Владе за инвестиције Марија Крговић састали су се данас са представницима ове компаније, саопштено је из црногорске владе.
Предсједник „Италсистема“ Лоренцо Бартолини представио је данас инвестициони програм вриједан три милиона еура, који би подразумијевао покретање производног погона за муницију, извозно орјентисану са фокусом на тржиште САД и остале земље чланице НАТО.
„Италија и Црна Гора имају традиционално добре односе, који ће се значајно унаприједити интензивнијом сарадњом у областима од заједничког интереса и реализацијом пројеката попут овога“, казао је Перовић.
„Италсистем“ је италијанска компанија основана у Риму са идејом да унаприједи услуге у сектору производње муниције. Присутни у више од десет земаља широм свијета.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала