- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рускиња је неправедно завршила на стубу срама – од хапшења до помиловања

© AP Photo / Alexander BondarevЈана Сизикова
Јана Сизикова - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Руска тенисерка Јана Сизикова ослобођена је оптужби за намештања мечева и добила је „зелено светло“ да се такмичи на овогодишњем Ролан Гаросу.
Такав епилог наговестио је њег адвокат Фредерик Бело.
„Госпођа Сизикова која је одувек тврдила да је невина, самим тим је дефинитивно ослобођена сваке сумње за намештање мечева“, рекао је Бело агенцији Асошиејтед прес.
Јана Сизикова нашла се у центру скандала на Ролан Гаросу 2021. године, након што је ухапшена на самом терену. Под велом сумње је био меч из октобра 2020. године када је у првом кола женског дубла на Ролан Гаросу направила двоструку сервис грешку у петом гему.
Био је то меч који су Сизикова и Медисон Бругл изгубиле од Андрее Миту и Патриције Марије Тиг. Уследиле су тврдње да је меч намештен, а да је Рускиња директан кривац.
„Након две и по године опстежне истраге, канцеларија јавног тужиоца је затворила случај 11. априла 2023. године, с обзиром на то да није било основа за покретање кривичног случаја у недостатку доказа да се оптужбе против ње докажу“, додао је Фредерик Бело.
Јана Сизикова која је из Париза пре две године одведена с лисицама на рукама, кратко је била у притвору, а све време је демантовала оптужбе, тврдећи да је невина.
Рускиња тренутно заузима 50. место на ВТА листи у дубл конкуренцији и надметаће се на предстојећем Гренд слем турниру Ролан Гаросу.
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Хамад од нуле до остварења сна – после нестварног преокрета српски тенисер на Ролан Гаросу
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Сибирско чудo на Ролан Гаросу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала