- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Случај Колубара“ добио нову димензију – укључило се тужилаштво, прети се Лозаном

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалске лопте
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Основно јавно тужилаштво у Лазаревцу формирало је у четвртак предмет ради провере да ли су фудбалски клубови Колубара из Лазаревца, Младост из Новог Сада и Спартак из Суботице учинили кривично дело договарање исхода утакмица у Суперлиги.
Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије казнила је пре два дана клуб из Лазаревца одузимањем девет бодова у Суперлиги Србије због угрожавања интегритета такмичења, због чега је Колубара пала на дно табеле без математичких шанси за опстанак у елитном друштву.
Из клуба су се дан касније огласили саопштењем у ком су навели да не постоје било какви докази и да клуб некоме смета. Претходно је Фудбалском савезу Србије стигла пријава од Европске куће фудбала (УЕФА) због, наводно, сумњивих исхода мечева Младост - Колубара и Колубара - Спартак.
„У правцу утврђивања чињеница и провера вероватности навода изнетих у средствима јавног информисања, тужилаштво је захтевало прикупљање потребних обавештења ради преузимања свих мера и радњу у ицљу откривања кривичног дела и учиниоца“, изјавила је за агенцију Танјуг портпарол тужилаштва Јелена Живојиновић.
Јавност у Србји биће благовремено обавештена од Основног тужилаштва у Лазаревцу након што буду прикљупљени сви докази.
Читав поступак објаснио је и председник Дисциплинске комисије ФСС Иван Николић.
„Улога дисциплинских органа није била да утврђује да ли је Колубара крива за оно што се оптужује, него да донесе одлуку о висини казне. Претходно је независно оделење за интегритет УЕФА послало писане доказе о свему за шта се Лазаревчани терете. Стигли су докази о уплатама, исплатама, умешаности фудбалера и све остало, из чега се јасно закључује да су намештали“, рекао је Николић.
За разлику од Колубаре која је санкционисана одузимањем девет бодова, Младост ГАТ и Спартак су прошли са новчаним казнама од по три милиона динара.
Последњи у низу огласио се председник Колубаре Драгиша Урошевић који је рекао да ће у случају да одлука не буде преиначена, Лазаревчани правду потражити пред судом у Лозани.
„Као председник клуба нећу одустати од правде. Ако после жалбе не буде преиначена одлука, правду ћемо тражити пред Судом за арбитражу у спорту у Лозани, уверени у независност овог органа. Тамо ће представници ФСС морати да приложе доказе које је председник Дисциплинске комисије ФСС Иван Николић рекао да има. Ја ниједан доказ нисам добио како бих могао да се браним или да кажем да ли смо нешто згрешили. Уколико је требало да опстану клубови из других региона, са југа, постојали су начини да се то уради“, рекао је Драгиша Урошевић.
Кућа фудбала у Старој Пазови - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
СПОРТ
У Лазаревцу се не предају: „Нема доказа, некоме сметамо“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала