- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милатовић позвао на састанак представнике свих учесника парламентарних избора

© Tanjug / MEDIA BIROПредседник Црне Горе Јаков Милатовић са супругом Миленом
Председник Црне Горе Јаков Милатовић са супругом Миленом - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Црногорски председник Јаков Милатовић позвао је на састанак представнике свих политичких субјеката које учествују на предстојећим парламентарним изборима.
„Као једну од првих активности у земљи, након ступања на дужност председника Црне Горе, желим дати допринос политичком дијалогу о кључним темама за даљи развој наше државе“, наводи се у саопштењу председника Црне Горе.
Милатовић је додао да је циљ овог састанка, осим покретања међустраначког дијалога, и унапређење политичког амбијента у којем се одржавају избори, као и јачање поверења у изборни процес.
„Сматрам да грађани Црне Горе заслужују овај чин зрелости политичких лидера и одлучности да кроз дијалог и фер политичке односе демонстрирамо један нови вид политичке културе и демократски капацитет, па да и на тај начин пошаљемо добру поруку како грађанима Црне Горе тако и нашим међународним партнерима“, истиче се у саопштењу.
Милатовић наводи да црногорско друштво показује спремност за креирање амбијента у којем дијалог неће бити изузетак, већ правило, као и да жели, са позиције председника, да пошаље јасну поруку да је јавни интерес његов приоритет.
„Свестан да се стабилан политички систем гради само заједничким снагама свих добронамерних субјеката, очекујем да ћете мој позив разумети као први корак на овом путу“, закључује се у саопштењу.
Састанак ће бити одржан 29. маја у Вили Горица, са почетком у 10 часова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала