Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Митрополит Јоаникије: Мошти светог Николаја Српског велики благослов за град Београд

© Sputnik / Лола ЂорђевићМитрополит Јоаникије на служењу архијерејске литургије у Вазнесењској цркви поводом Спасовдана, славе града Београда
Митрополит Јоаникије на служењу архијерејске литургије у Вазнесењској цркви поводом Спасовдана, славе града Београда - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Велики број верника Српске православне цркве присуствовао је Спасовданској литургији коју је служио у Вазнесењској цркви патријарх Порфирије, а митрополит црногорско-приморски Јоаникије поручио је верницима у свом говору да је присуство моштију светог Николаја Велимировића велики благослов за град Београд.
Јоаникије је нагласио да је много важно да своју свету веру држимо чистом и исправном.
Архијереј Велимировић је свој народ привео Христу, додао је митрополит Јоаникије.

„Присуство светих моштију владике Николаја сведочи и божијем присуству међу нама. Спасовдан је велики празник, један од 12 великих празника. Многи велики и славни храмови су посвећени овом великом празнику. И Дечани и Милешева, и многе друге светиње“, објаснио је Јоаникије.

Поводом славе града планирано је да потом у 14 сати патријарх освешта и преломи славски колач у присуству челника града Београда.
На вечерашњој Спасовданској литији која је планирана за 19 сати на челу колоне биће кивот са моштима Светог владике Николаја Српског, а народ ће се кретати од Вазнесењске цркве до Светосавског храма.
Током литије, на углу улица Краља Милана и Краља Милутина, биће служен помен страдалим ђацима у ОШ „Владислав Рибникар“ као и настрадалима у Младеновцу.
На крају литије, патријарх српски ће пред Храмом светог Саве служити молебан за децу и народ српски.
Патријарх Порфирије служи архијерејску литургију у Везнесењској цркви поводом Спасовдана - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СРБИЈА
Литургија у Вазнесењској цркви где су мошти Светог Николаја - слава Београда /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала