- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев: У Украјини против Русије ратује Америка

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
СЈедињене Америчке Државе у Украјини ратују против Русије, користећи потенцијал НАТО-а, Европске уније и оружаних неонацистичких формација које су саме и створиле, изјавио је секретар Савета за безбедност Русије Николај Патрушев.
„Сви на Западу говоре да Русија и Украјина ратују једна против друге. Ништа слично томе. Ратују САД против Русије, и притом користе потенцијал НАТО-а, Европске уније, користе могућности оружаних формација Украјине, посебно неонациста које су, наглашавам, сами и створили“, рекао је Патрушев новинарима након међународног сусрета о безбедности одржаног у Подмосковљу, под окриљем Савета за безбедност Русије.
Патрушев је, такође, истакао да САД мисле да могу да „изађу на крај с Русијом“, како би се потом латиле Кине као друго центра вишеполарног света.
„Наравно, САД желе да ослабе Русију, али није само Русија центар вишеполарног света, него и Кина. Ако сматрају да могу да изађу на крај с Русијом, њихов следећи задатак, који је тешко решавати истовремено, јесте Кина. Оно што сада раде на граници Кине с Тајваном такође знамо. Све у свему, тешко је не сложити се са ставом Кине о Тајвану“, рекао је Патрушев.
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
РУСИЈА
Патрушев објавио циљеве сарадње Москве и Пекинга
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала