- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Сарадња у оквиру Евроазијске економске уније се одвија врло успешно

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Сарадња у оквиру Евроазијске економске уније се одвија веома успешно, Русија цени сарадњу са свим чланицама ЕЕУ и гради односе на принципима партнерства, изјавио је руски председник Владимир Путин на почетку састанка Високог Евроазијског економског савета.
„Желео бих да истакнем да се сарадња у оквиру Евроазијске економске уније одвија врло успешно“, рекао је Путин.
Како је навео, учесници састанка у ужем саставу треба да размене ставове о основним правцима развоја, механизмима које у том циљу користе, а затим да се разговор настави у проширеном саставу.
Путин се сложио да констатацијом председника Казахстана Касима-Жомарта Токајева да највеће користи има Јерменија, јер, како је навео, највећа стопа раста привреде је забележена управо у тој земљи.
Премијер Јерменије Никол Пашињан је навео податак да је стопа раста 12,1 одсто.
„Веома озбиљна цифра“, узвратио је Путин и додао да Русија цени партнерство са државама-чланицама које је засновано на принципу узајамне користи, поштовања и уз узимање у обзир међусобних интереса.
На састанку у ужем саставу поред Путина учествују и председници Белорусије Александар Лукашенко, Казахстана Касим-Жомарт Токајев и Киргизије Садир Жапаров, као и премијер Јерменије Никол Пашињан.
На састанку у проширеном саставу путем видео-везе ће се придружити председник Узбекистана Шавкат Мирзијојев, као и председник Таџикистана Емомали Рахмон.
Учествоваће и председник Азербејџана Илхам Алијев који је допутовао у Москву.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала