- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

СПЦ објавила детаљне информације за вернике који желе да учествују у Спасовданској литији

© Sputnik / Лола ЂорђевићМошти Светог Николаја Српском у Храму Вазнесења Господњег
Мошти Светог Николаја Српском у Храму Вазнесења Господњег - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Српска Православна Црква позива све оне који желе да на празник Вазнесења Господњег узму учешће у Спасовданској литији да се од 18 часова окупе у улици Краља Милана, на потезу од Теразија до раскрснице са улицом Милоша Великог, као и да на лицу места послушају упутства организатора.
Програмом је предвиђено да литија крене у 19 часова, застане на углу улица Краља Милана и Краља Милутина, где ће патријарх Порфирије служити помен пострадалим ђацима, младима пострадалим у младеновачким селима и свим жртвама породичног и сваког другог насиља., саопштила је СПЦ
Процесија предвођена кивотом са моштима Светог Николаја Српског ће преко Трга Славија и Булевара ослобођења доћи до Спомен-храма Светог Саве, пред којим ће патријарх Порфирије служити молебан за страдале и обратити се верном народу.
"С вером и молитвом, уз Светог владику Николаја, корачајмо београдским улицама ради исцељења душе и тела, освећења улица и тргова и за мир међу људима", нагласила је СПЦ у саопштењу.
Патријарх Порфирије служи архијерејску литургију у Везнесењској цркви поводом Спасовдана - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СРБИЈА
Литургија у Вазнесењској цркви где су мошти Светог Николаја - слава Београда /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала