- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Велики контејнерски брод заглављен у Суецком каналу успешно извучен /видео/

© Sputnik / Mahmoud Ahmed / Уђи у базу фотографијаБродови на улазу у Суецки канал
Бродови на улазу у Суецки канал - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
У Суецком каналу се јутрос заглавио велики теретни брод, који је блокирао канал, али је успешно извучен тегљачима, саопштио је бродски агент „Лет ејџенсис“.
Та компанија је навела да се ради о броду „Син Хаи Тонг“, дугом 190 метара, који служи за пренос расутог терета, пренео је Ројтерс.
Компанија „Лет ејџенсис“ претходно је, у тренутку када је брод био заглављен у Суецком каналу, изразила забринутост због прекида глобалне трговине у једном од најпрометнијих канала на свету.
Власти Суецког канала нису одмах коментарисале инцидент.
Иза заглављеног брода је била створена колона од четири брода, наводи британска агенција.
Брод је кренуо из луке Дуба у Саудијској Арабији.
Ово није први такав случај у Суецком каналу.
Током јаких ветрова 2021. године велики контејнерски брод „Евер Гивен“ се заглавио у Суецком каналу, зауставивши саобраћај у оба смера на шест дана и прекинувши глобалну трговину.
Прошле године су тегљачи извукли танкер за нафту који је накратко остао заглављен у каналу након техничког квара на кормилу, док је квар контејнерског брода у каналу узроковао мања кашњења у марту.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала