- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тужна слика с финала Купа Србије – пљусак или судар са реалношћу?

© Sputnik / Петар ТадићСтадион Маракана пред меч Црвена звезда – Клуж
Стадион Маракана пред меч Црвена звезда – Клуж - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
Пратите нас
Тужно је било гледати готово празне трибине највећег српског стадиона, где је Црвена звезда у финалу Купа Србије преко Чукаричког (2:1) дошла до трећег узастопног трофеја у низу у најмасовнијем такмичењу.
Очекивао се спектакл, Чукарички је чак и препустио домаћинство црвено-белима јер су сви очекивали далеко бољу посету, од оних пет, шест хиљада навијача који су пркосили лошем времену и дошли да уживају у фудбалу.
Ту се и долази до кључног питања, да ли је искључиво пљусак крив за очајну посету или је то заправо судар с реалношћу и муком коју годинама уназад мучи српски фудбал?!
Да су из Звезде и Чукаричког и те како очекивали далеко већи број навијача на трибинама на стадиону „Рајко Митић", можда најбоље и потврђује изјава спортског директора Брђана Владимира Матијашевића, који је објаснио због чега је домаћинство у финалу Купа Србије олако препуштено Црвеној звезди.
„Чукарички је позитивно одговорио на молбу Црвене звезде да меч за трофеј буде одигран на стадиону 'Рајко Митић. Били смо спремни и да сусрет организујемо на нашем стадиону на Бановом брду, и он би сигурно био пун, али да будемо реални, већински навијачима Црвене звезде. Пристали смо да играмо на Маракани, само из разлога што финале Купа Србије мора да буде празник фудбала, и да на том мечу буде што више гледалаца, а очекујем да ће интересовање бити велико“, изјавио је пре недељу дана Матијашевић, који вероватно није био ни свестан колико ће погрешити у процени.
Тек око пет, шест хиљада од 50.000 колико прима Маракана, нашло се на трибинама највећег српског стадиона, што је апсолутно поражавајуће и разочаравајуће.
Може се узети у обзир да је у доброј мери томе кумовало лоше време, као и пљусак који је засуо српску престоницу неких сат времена пре првог судијског звиждука.
Ипак, морамо бити искрени и признати да су празне трибине проблем с којим се бори српски фудбал и да докле год квалитет не буде био на вишем нивоу, не може се очекивати бољитак на поменутом пољу.
Када су дешавања на терену у питању, навијачи на трибинама, као и они крај малих екрана могли су да виде фантастичан погодак у режији капитена Чуке Марка Доцића, који је погодио директно из корнера. Док је у наставку сусрета, тачније у другом полувремену, двоструки стрелац Александар Пешић донео Звезди преокрет и трећу узастопну дуплу круну за историју.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Тренер Црвене звезде Милош Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
СПОРТ
Сузе за крај – „дупла круна“, овације и довиђења!
Александар Пешић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Звезда слави Пешића – два гола Нишлије за историјску трећу „дуплу круну“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала