- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев: Европа је полудела

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русиеј Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русиеј Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
Пратите нас
Европа је полудела, она стално својим одлукама долива уље на ватру и подстиче ескалацију, док САД полазе од својих прагматичних интереса и покушавају да униште вишевековног непријатеља оличеног у Русији, изјавио је заменик председника Савета за безбедност Дмитриј Медведев.

„Европа је полудела. САД делују у складу са својим прагматичним интересима. Сами не ратују, него зарађују новац. Покушавају да униште вишевековног непријатеља. Што се тиче Европе, за мене су они запањујућа прича. Они стално доливају уље на ватру и подстичу ескалацију својим одлукама“, рекао је Медведев новинарима током посете Вијетнаму.

"Корејски сценарио"

Према речима Медведева, кијевски режим „корејским моделом“ решавања кризе тестира јавно мњење по питању поделе земље.
„Почели су да тестирају своје јавно мњење о томе шта мисле о подели земље. Тако се појавила ’38. паралела’. Кијевски режим тако тестира јавност да ли је спремна на такву поделу земље“, рекао је Медведев и додао да је тај модел за Кијев бољи него неки други.
Подсетимо, званични представници Кијева су раније допуштали могућност решавања украјинске кризе по „корејском сценарију“.
Којреско полуострво је формално и даље у рату, јер је Корејски рат који је траајо од 1950-1953. завршен потписивањем примирја а не мировног споразума.
Демилитаризована зона се пружа дуж 38. паралеле делећи полуострво на приближно једнаке делове.

Сукоб би могао да потраје деценијама

Медведев сматра да би украјински конфликт могао да потраје дуго, можда и деценијама.
„То је сукоб који ће потрајати. Вероватно деценијама. То је нова реалност, нови услови живота. Док је тамо таква власт, биће, на пример, три године примирја, две године сукоба и онда ће се све поновити. Потребно је уништити саму природу нацистичке власти у Кијеву“, рекао је он.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
РУСИЈА
Путин: Украјине пре 1918. године није било ни на мапи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала