- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Непознати мушкарац се неприметно увукао у Шолцову пратњу и загрлио га

© AP Photo / Michael SohnНемачки канцелар Олаф Шолц
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
Пратите нас
Немачка полиција је направила безбедносни пропуст, када је непознати мушкарац успео да се увуче у ВИП конвој немачког канцелара Олафа Шолца и срдачно га загрли, док се припремао да уђе у авион на аеродрому у Франкфурту.
Шолц је путовао са министром финансија Кристијаном Линдером на аеродром у својој блиндираној лимузини, а аутомобил је био део конвоја који је укључивао телохранитеље немачког канцелара и неколико полицијских аутомобила и мотора.
На кратком путу од центра града до аеродрома, приватни аутомобил се придружио задњем делу колоне не привлачећи пажњу полицајаца, преноси британски Телеграф писање листа Билд.
Ауто је тада могао да прође кроз обезбеђење аеродрома упркос томе што његова регистарска ознака није била регистрована код власти у највећем немачком ваздушном чворишту.
Када су се аутомобили зауставили на писти, Линдер је директно ушао у владин авион, али је Шолц остао да телефонира. У тренутку када је изашао из аутомобила и отишао да се фотографише са полицијом која га је чувала, непознати човек му је пришао и загрлио га, а да телохранитељи канцелара нису приметили опасност, пише лист.
Чини се да Шолц није био свестан кршења безбедности све док се то није догодило.
„За Олафа Шолца то није био велики инцидент у конкретној ситуацији, само изненађујуће интиман загрљај. Тек у ретроспективи постало је очигледно шта се могло догодити“, рекао је инсајдер за Билд.
Полиција је одмах након инцидента схватила да мушкарац није део делегације и ухапсила га, а човек је наводно рекао полицајцима да верује да је колона била део свадбене прославе.
Из Шолцове канцеларије потврдили су да је дошло до инцидента када се Шолц из Франкфурта враћао у Берлин, након прославе 25. годишњице Европске централне банке.
У току је истрага како је дошло до овог безбедносног пропуста, преноси Танјуг писање агенције АП.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала