- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Невреме у Србији: Ванредно у ужичким селима, евакуисано седам особа /видео/

© Tanjug / JAROSLAV PAPНевреме у Србији
Невреме у Србији - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
Пратите нас
Јака киша, праћена грмљавином, погодила је више градова Србије. Ванредна ситуација проглашена је у пет ужичких села. Евакуисано је седам људи.
Због последица изазваних обилним падавинама, које су данас после 12 часова погодиле Западну Србију, проглашена је ванредна ситуација на делу територије града Ужица, местима Каран, Рибашевина, Луново Село, Трнава и Гостиница.
Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, евакуисали су седам особа — у месту Каран три одрасле особе и двоје деце, која су услед изливања потока након обилних падавина остала заробљена у кући, као и две особе из заглављеног возила у Чачку, саопштио је МУП.
Невреме које је захватило Златиборски, Моравички, Топлички и Рашки управни округ изазвало је изливање бујичних потока.
Ватрогасци-спасиоци су на терену и настављају да помажу локалном становништву у местима Каран, Рибашевина, Трнава, Луново Село и Губин До у санирању последица, као и на црпљењу воде у месту Вранеши у општини Врњачка Бања.
Киша с градом величине лешника кратко је око поднева падала и у појединим деловима Београда, као Чачку, Лесковцу, Овчар бањи и околини на магистралном путу у Тучкову.
Због невремена у прекиду су од преподнева два далековода којима се струјом напајају кабларска села, јавио је РТС. У прекиду је и далековид за Заблаће и околину, подаци су Електродистрибуције у Чачку. Оштећени су и сеоски путеви.
Републички хидрометеоролошки завод издао је данас упозорење на локалну појаву јаких пљускова са градом, које важи до 2. јуна на целом подручју Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала