- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Одлучан протест Москве Америци: Сваки вид агресије увек ће наилазити на најодлучнији отпор

© Sputnik / Максим БлиновАмеричка амбасада у Москви
Америчка амбасада у Москви - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
Пратите нас
Министарство иностраних послова Русије упутило је протестну ноту америчкој амбасади у Москви због изјаве саветника америчког председника за националну безбедност Џејка Саливана о нападима на Русију.

„Време је да Вашингтон научи да ће сваки облик агресије према Русији увек наилазити на најодлучнији отпор“, наводи се у саопштењу руског Министарства. Протест је уручен представницима америчке амбасаде у Русији.

Појашњено је да је Саливан својим изјавама фактички одобрио нападе Оружаних снага Украјине на руске територије, укључујући Крим и Белгородску област.

„Русија је нагласила да су непријатељске акције САД, које су одавно постале страна у конфликту, увукле руско-америчке односе у дубоку и опасну кризу са непредвидивим последицама“, истакло је Министарство иностраних послова Русије.

Руске дипломате су окарактерисале као лаж изјаве америчких званичника да Вашингтон не подстиче нападе на Русију. Министарство је подсетило да САД у ту сврху снабдевају Кијев оружјем и војном техником.
Раније је у интервјуу телевизијском каналу Си-Ен-Ен помоћник председника САД за националну безбедност Џејк Саливан рекао да Вашингтон не дозвољава Украјини да користи западно наоружање за нападе на територију Русије, али да Крим не сматра делом те територије.
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
РУСИЈА
Руски амбасадор поручио Вашингтону: Напади на Крим су напади на територију Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала