- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Завршница за инфаркт: Милионери чекали 11 година и прокоцкали титулу – Бајерн опет шампион!

© AFP 2023 / INA FASSBENDERБорусија Дортмунд
Борусија Дортмунд - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
Пратите нас
Завршница Бундеслиге за инфаркт! После свега виђеног, Бајерн Минхен је опет шампион, а Борусија Дортмунд је пропустила огромну шансу да се домогне титуле после 11 година чекања.
Баварци су надиграли Келн у гостима са 2:1 голом Мусијале, док је Дортмунд шокантно играо 2:2 против Мајнца. У једном моменту је деловало да ће Милионери до трофеја, али Мусијала је подигао Бајерн на пиједестал.
Заиста се не памти овакав финиш сезоне. Било је више него узбудљиво и занимљиво. На крају - опет слави Бајерн.
Дортмунд је доживео фудбалску трагедију, а Бајерн је стигао до 33. титуле најбољег у Немачкој. Од тога 11. узастопне.
Очекивала се огромна журка у Дортмунду, чекало се на овај дан 11 година, било је 80.000 навијача на стадиону и још толико испред, али је меч кренуо у лошем смеру.
Прво је Бајерн повео на гостовању Келну, да би Мајнц шокирао све на Вестфалену голом Олсена у 15. минуту. Само четири минута касније Дортмунд је могао до изједначења, али је Себастијан Але промашио пенал, то јест голман Мајнца Дамен му је одбранио ударац.
До краја утакмице Дортмунд је успео да смањи резултат на 1:2 голом Гереира у 69. минуту, а онда је Бајерн примио гол од Келна у 81. минуту са беле тачке, а прецизан је био Љубичић.
Одлучујући моменат у овој трци био је сјајан гол Мусијале у 89. минуту којим је Бајерн стигао до нове титуле у Бундеслиги.
Дортмунд је чак успео да дође до изједначења у 96. минуту, али је Бајерн на крају ипак шампион јер је Мајнц успео да се одбрани.
Замислите само да је Дормтунд неким чудом успео да преокрене на 3:2, била би то прича за сва времена. И овако је било лудо.
На крају слави Бајерн.
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СПОРТ
Болоња чува сећање на Синишу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала