- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мелоун о Јокићу: Слава га није променила, хоће да постане шампион света

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић и Џамал Мареј
Никола Јокић и Џамал Мареј - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
Пратите нас
Тренер Денвера Мајкл Мелоун још једном је причао о суперлативу о двоструком МВП-ју НБА лиге Николи Јокићу, ког слава није променила. Шеф Нагетса рекао је да Сомборац и даље воли своје коње и да жели да постане шампион света.
Мелоун је поносан на центра Денвера као човека и као кошаркаша. Новац и слава обично драстично промене људе, али је јасно да то није случај са Николом Јокићем.
„Оно што ме посебно фасцинира код њега јесте што се уопште није променио“, рекао је Мелоун на дружењу с медијима, док Денвер чека ривала у великом финалу НБА лиге, а то ће бити Мајами или Бостон који у ноћи између суботе и недеље играју шести меч (Хитси воде 3:2 у серији).
Детаљ са  169. вечитог дербија - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СПОРТ
„Тренерска вртешка“ – истина коју је Србија знала, али није хтела да чује
Стратег Денвера и човек који не показује ни трунку сујете, што је права реткост у тренерском послу и спорту генерално, јер дозвољава Јокићу да му "црта" акције, наставио је да ниже хвалоспеве на рачун Србина.
„Дуго сам у НБА лиги и то што Никола ради је права реткост. За суперзвезду и познату личност уопште. Јокић је остао скроман, несебичан. Води рачуна о својим коњима и исти је онај човек какав је и био када је стигао у лигу. Имам огромно поштавање према њему“, објаснио је Мајкл.
Није заборавио Мелоун како је изгледао драфт пре осам година када је приликом избора Николе Јокића, као 41. пика на драфту, у том тренутку ишла реклама за Тако Бел.
„Чудно је како поједини играчи перципирају догађаје и причају о томе како су драфтовани, како славе. То користе као мотивацију да иду даље. Са Николом сам провео осам година на терену и ван њега. Никада нисам чуо да је причао о томе што је драфтован са 41. позиције. Његово виђење ствари је како му је неко пружио шансу. Са Николом не гледате прошлост и шта је било, већ сте окренути будућности и новим изазовима. Гледате како да постанете боља верзија себе“, објаснио је тренер Нагетса.
На крају разговора са медијима у Америици Мелоун је потврдио колико је Јокић тимски играч, колико га уопште не занимају индивидуална признања.
„Њега не мотивишу индивидуалне награде, већ да постане шампион света. Идентичну мотивацију имају сви у клубу“, завршио је излагање који ће са Јокићем напасти шампионски прстен НБА лиге, који Денвер никада није освојио.
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
СПОРТ
Селектор је начео тему, али има много нејасноћа – на кога ће Србија рачунати?
Игор Кокошков током меча Фенербахче – ЦСКА у Москви - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
СПОРТ
Бивши селектор Србије стиже у стручни штаб Богданове Атланте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала