Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Немачки изасланик о Косову: Глупе одлуке; Курти без јасног одговора

Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти састао се са специјалним изаслаником Немачке за Западни Балкан Емануелом Сарацином. Сарацин је пре састанка критиковао јучерашње насиље на северу Косова и навео да не подржава „глупе одлуке“, а после састанка у саопштењу Куртијевог кабинета нема конкретних закључака разговора.
У кратком саопштењу такозване косовске владе се каже да је састанку Сарацина и Куртија, присуствовао и главни преговарач Београда и Приштине Бесник Бисљими.
„На састанку је било речи о постизборном процесу у четири општине на северу земље, укључујући полагање заклетве и први дан рада изабраних градоначелника. Премијер је истакао важност поштовања резултата демократских избора, додајући да одлазак градоначелника у њихове кабинете и пружање основних услуга грађанима, треба да буду нормална појава“, каже се у саопштењу такозване владе Косова.
Специјални изасланик Немачке за Западни Балкан Мануел Сарацин оценио је данас на конференцији за новинаре у јужном делу Косовске Митровице да је јучерашњи дан био лош за Косово и цео Западни Балкан и поручио да међународна заједница неће дозволити да, како је рекао, шансе из Охрида буду скрајнуте због „глупих одлука“.
Сарацин је објаснио да је јуче спонтано решио да дође на Косово и Метохију због тога што је веома забринут због развоја ситуације, пренео је Танјуг.
Дијалог Београда и Приштине у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СРБИЈА
Београд ће размотрити предлог Српске листе о прекиду дијалога са Приштином
Војска Србије - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СРБИЈА
„У приправности за све сценарије“: Дачић о повећаној борбеној готовости Војске Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала