- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Кишу суза“ замениле добре вести – Станковић и Сампдорија могу да одахну

© AFP 2023Дејан Станковић
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
Пратите нас
Емотивно је било у петак увече у Ђенови где је Сампдорија у ремију против Сасуола (2:2) одиграла последњи меч пред својим навијачима у Серији А. Тешио је Дејан Станковић своје фудбалере, међу којима је и легендарни Фабио Кваљарела који је решио да заврши професионалну каријеру.
И у мору лоших и тешких вести за славни клуб са стадиона „Луиђи Ферарис“, само дан после меча са Сасуолом стигле су позитивне вести.
ФСС - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СПОРТ
Орлићи настављају лет ка два циља, а селектор поручује: „Слагао бих када бих рекао“
Наиме, Сампдорија је имала рок до 30. маја да на рачуну има бар 30 милиона евра како би избегла банкрот и тотални крах, а према наводима италијанских медија на том рачуну није било ни 30 евра. Претио је крах, а услов је био да се појаве нови власници.
И – појавили су се.
Према информацијама угледног спортског листа Gazeta delo Sport договорено је да клуб преузму Андреа Радрицани и Матео Манфреди. Радрицани је иначе власник енглеског Лидса.
„У минут до 12„ избегнут је банкрот, те Сампдорији сада предстоји тежак задатак да се кроз Серију Б врати у елитно друштво италијанског фудбала.
И Дејан Станковић је пре само недељу дана причао о томе колико је битно да клуб останем да преживи, да не банкротира.
„Сви морају да се труде, јер овај клуб не сме да нестане. Био бих пресрећан да дођем на стадион на преговоре, пошто би то значило да ће Сампдорија наставити да се надмеће у Серији Б. Без обзира на то да ли бих остао овде или не, могућност да уђемо у преговоре значила би да Сампдорија наставља даље“, поручио је недавно бивши стратег Црвене звезде.
Изузетно емотивно је било у фантастичном мечу који су на премијери 37. кола одиграли Сампдорија и Сасуоло. Већ у 11. минуту било је 2:1 за госте, да би коначних 2:2 поставио Ерлић атуголом у 78. минуту.
Тачно десет минута касније Станковић је извео из игре великог Фабија Кваљареалу, легенду клуба који ће на крају сезоне завршити играчку каријеру. Искусни нападач који је постигао 238 голова на 716 утакмица, у сузама је напустио терен, док га је Деки грлио.
Кваљарела је у дресу Сампдорије био најбољи стрелац Серије А у сезони 2018/19 када је постигао 26 голова. Кваљарела је освојио три шампионске титуле са Јувентусом, као и два Суперкупа Италије.
* Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Селектор Драган Стојковић Пикси поздравља навијаче - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СПОРТ
Пикси упоредио Србију с добрим студентом: „Не смемо да закаснимо“
Детаљ са  169. вечитог дербија - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СПОРТ
„Тренерска вртешка“ – истина коју је Србија знала, али није хтела да чује
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала