Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић после избора за новог лидера СНС-а: Наша политика се неће мењати, остајемо мотор развоја

© Tanjug / NEBOJŠA RAUSМилош Вучевић
Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
Пратите нас
Нови председник СНС Милош Вучевић изјавио је данас, након ванредне седнице Скупштине СНС на којој је изабран на ту функцију са које се повукао Александар Вучић, да се политика СНС-а неће мењати и да ће и даље бити мотор развоја Србије.
Захвалио је досадашњем председнику СНС-а на свему, како је рекао, на 11 година сјајног вођења странке и борбе пре свега за Србију и СНС као мотора развоја Србије.
„Код нас ово није никакав дисконтинуитет, већ је јединствена прича, отварамо ново поглавље у нашој књизи. Наша политика се неће мењати, остајемо странка мотор развоја наше отаџбине, али и странка која негује и чува традиционалне вредности српског народа, свих грађана Србије, која ће се политички залагати за очување КиМ у саставу Србије, која ће водити рачуна о интересима српске заједнице где год да живе, пре свега на простору бивше Југославије, и странка која ће бити најпоузданији партнер председнику Републике Вучићу“, рекао је Вучевић.
Вучевић је рекао да је СНС спреман да разговара са свим политичким странкама о питању евентуалних ранијих избора, датуму одржавања избора, као и да неће бити никакве прелазне владе јер се влада формира само на основу већине у Скупштине, односно после избора.
„Нисмо разговарали око реконструкције Владе Србије, ни данас, ни претходних дана. И то није била тема. Влада се формира само на основу већине у Скупштини, а она се добија подршком грађана на бирачким местима, односно на изборима. Око тога нема никакве расправе и не остављамо ни милиметар простора да неко умишља да ће нешто да уради или како да преузме власт. Власт преузимате кад добијате већинску подршку бирача“, рекао је он.
Рекао је да је СНС подржала предлог Вучића да СНС узме учешће у формирању Покрета за народ и државу односно Народног покрета.
„Много конкретније ћете моћи већ крајем јуна да видите по том питању“, додао је Вучевић.

Страначки органи 24. јуна, па прикључење великом народном покрету

Вучевић је најавио да ће 24. јуна бити конституисани страначки органи, а да се након тога прикључују великом народном покрету.
„Наставићемо да радимо сви заједно, са Извршним одбором на челу са Дарком Глишићем 24. јуна бирамо Главни одбор странке, Председништво, заменика председника, потпредседнике и све што ће се даље конституисати у овкиру страначких органа чиме ћемо заокружити цео процес“, рекао је он.
Крајем јуна се, како је нагласио, прикључују великом патриотском народном покрету који разумеју као позив и јачање политичког фронта за државу. Додао је да ће питања са којима ће се Србија суочавати у наредном периоду бити много изазовнија, посебно по питању Косова и Метохије.
Зато је, како је нагласио, важно да СНС има ширину политичке перцепције и да да шансу да се око те политике за коју се залаже СНС заједно с председником Републике Александром Вучићем укључе и чланови других партија али и они који желе да остану нестраначке личности, како би се изборили за снажну и јединствену Србију.

Вучић није напустио СНС, само смо имали примопредају штафете

Вучевић је изјавио да СНС неће бити без Александра Вучића, пошто он није напустио странку, нити се од ње „развео“, већ је, како је рекао, само урађена примопредаја штафете.
Одговарајући на питања новинара зашто је Вучић одлучио да се не кандидује поново за председника СНС-а и каква ће бити судбина те странке, Вучевић је рекао да је одлична судбина странке.
„Она није без Вучића, он остаје члан и биће са нама, није напустио странку“, казао је он.
Вучевић је рекао да ће се консултовати са Вучићем и истакао да није срамота питати.
„Најгоре је када немате са ким да разговарате“, рекао је Вучевић и додао да ће за неку годину неко други добити штафету.
Тако се то ради у демократским странкама, истакао је Вучевић, пренео је Танјуг.
Вучић је раније, образлажући предлог да нови председник странке буде Милош Вучевић, рекао да он зна најбоље шта је странка и колико воли Српску напредну странку.
„Знам из колико је добре породице и као човека оданог СНС-у и идеји самосталне и просперитетне Србије. Сигуран сам да ће уз моју и вашу подршку моћи да уради још више и снажније“, рекао је Вучић.
„Молим Вас да водите рачуна и бринете о Србији. Чека нас још много заједничких победа“, рекао је Вучић на крају обраћања.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СРБИЈА
Вучић: Нећемо дозволити нову Крајину, народ ће се бранити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала