- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Вук Костић: Поделе код нас прешле су све границе /видео/

© Sputnik / Спутњик СрбијаМаша и Вук Костић
Маша и Вук Костић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
Пратите нас
Нисам неки Југословен, али мораш бити добар са комшијама. Ми смо сви раније говорили исти језик, а сада имаш црногорски, бошњачки. Ја то не признајем, али поделе су прешле све границе, каже у разговору за Спутњик глумац Вук Костић.
Гостујући у емисији „Маша и ...“ Вук Костић је открио на којим пројектима тренутно ради, али је анализирао и целокупан друштвено – политички тренутак како код нас, тако и у свету.
На питање да ли се један глумац на светској политичкој сцени сувише уживео у своју улогу, Костић каже:
„Мислим да је то катастрофа за један народ. Погрешан потез једног човека може да убогаљи милионе, да убије милионе и да дуго, дуго година не могу да се поврате на историјској сцени. Оно што може један човек да уради, довешће до катастрофалних последица“.
Осврнувши се на трагичне догађаје који су потресли Србију у претходном периоду, чувени „инспектор Јаковљевић“ је коментарисао осуде са којима се суочавају глумци у нашој земљи због улога негативаца које прихватају.
„Тешко је мислити, зато је лакше судити. Да, ту има много више фактора. Ја сам поносан на серију ‘Убице мог оца’. Мислим да патриотизам иде из те неке духовности или из поштовања према прецима и тог неког труда да будеш бољи. Не може један жанр да буде крив за нешто. Али опет са друге стране не може један жанр толико да буде заступљен“, објашњава Вук Костић.

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“ је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовић у форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала