- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милојко Спајић тужио Небојшу Медојевића: Заказано суђење

© Фото : Youtube/ADRIA TV Montenegro/PrintscreenНебојша Медојевић
Небојша Медојевић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
Пратите нас
Председник Покрета за промене (ПзП) Небојша Медојевић сутра ће се наћи пред Вишим судом у Подгорици, по тужби лидера Покрета „Европа сад“ Милојка Спајића за повреду части и угледа.
Спајић је тужио председника ПзП-а и због повреде права на психички интегритет и права на достојанство, пренела је РТЦГ.
Спајића заступа адвокатска канцеларија Данила Радуловића, а тужба је предата крајем фебруара.
Адвокат Радуловић изјавио је раније да се Спајић на овакав потез одлучио, „како због сопствене менталне хигијене, тако и због менталне хигијене целокупне јавности“.
Спајићев адвокат тврди да је Медојевић „бомбардовао јавност сензационалистичким оптужбама“ против Спајића, „без било каквог правног и логичког основа“.
Уочи подизања тужбе огласио се и Спајић, поручивши тада да не жели да више толерише огромне количине неистина и суманутих оптужби.
„Тим поводом подносим тужбу против Медојевића, тиме чувајући свој интегритет и интегритет грађана који су сведоци јарме лидера ДФ-а“, казао је тада Спајић у објави на друштвеним мрежама.
Медојевић је рекао да ће сутра бити у специфичној ситуацији јер прво иде на суђење са Спајићем, а потом на разговоре код председника Јакова Милатовића „о будућности Црне Горе и консолидацији демократије.
О Спајићу је, каже, све рекао. Подсетио је да је предао четири кривичне пријаве главном специјалном тужиоцу Владимиру Нововићу.
„Очекујем да због свега што сам тамо доказао, Нововић врло брзо интервенише, отвори истрагу и лиши слободе Милојка Спајића, јер је показао криминални коруптивни профил… Тврдим да се ради о криминалцу који треба да буде процесуиран. Јер ако он наследи Ђукановића, са овим популизмом и врло опасним програмом који сигурно води Црну Гору ка банкроту и ка грчком сценарију, овај народ и држава више неће имати шансе“, истакао је лидер ПзП-а.
Медојевић каже и да ће „помоћи Милатовићу“ да направи дистанцу од дела Покрета Европе сад.
„Бићу на услузи Јакову Милатовићу да му помогнем да, као неискусан и млад политичар, направи дистанцу од дела своје политичке организације иза које стоји опасни, крупни нарко-картели и дувански картели“, тврди Медојевић за црногорске медије.
Милан Кнежевић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
РЕГИОН
„Сви виде у овом тренутку шта раде амбасаде“: Кнежевић поручио да се неће састати с Милатовићем
Избори у Црној Гори - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
РЕГИОН
Напето у Црној Гори: Коме расте подршка, а ко се бори за цензус
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала